Tuomarikoulutus

TUOMARIKOULUTUS 2019

VARSY järjestää tuomarikoulutuksia kevään aikana seuraavan ohjelman mukaan:

TASO III         (Lajijohtaja)

Osallistujalla täytyy olla jo ennestään suoritettuna tason II tuomarikurssi.

Kolmostasolla käydään jälleen läpi yleisurheilun sääntöjä ja eri lajien käytännön järjestämistä. Kolmostason kurssilla näkökulma muutetaan lajinjohtajan näkökulmaksi. Kolmostasolla valmentaudutaan ryhmän esimiehen rooliin ja omaksutaan sääntöjen puolelta vielä nekin osat, jotka tulevat vastaan rutiinista poikkeavien tilanteiden hoitamisessa. Kolmostason kurssille voi hakeutua, kun edellisen tason saavuttamisesta on kulunut noin kaksi vuotta.

Koulutuksessa käytetään sähköistä oppimisympäristöä. Ilmoittautumisajan umpeuduttua kurssilainen saa kouluttajalta tunnukset oppimisympäristöön sekä tutustuu oppimisympäristössä tutkintomateriaaliin.

Kurssi-illan jälkeen kurssilainen suorittaa kurssikokeen oppimisympäristössä.

lomakkeeseen pääset TÄSTÄ

Kurssin hinta 30€, sisältäen kv-säännöt.

TASO II          (Tuomari)

Henkilö voi ohittaa ykköstason ja aloittaa kouluttautumisensa suoraan kakkostasolta, jos hänellä on jo ennestään kokemusta kilpailuissa toimimisesta sekä perustiedot yleisurheilun säännöistä. Kurssilla käydään läpi yleisurheilun kaikki tärkeimmät säännöt ja totutaan samalla käyttämään oikein

kansainvälistä sääntökirjaa sekä löytämään tarvittavat asiat sieltä nopeasti.

• 20. ja 27.5. Masku, molempina päivinä klo 18, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittautuminen sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 17.5. mennessä, lomakkeeseen pääset TÄSTÄ

Kurssin hinta 25€, sisältäen kv-säännöt.

TASO I           (Toimitsija)

Ykköstason kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille, joilla ei ole varsinaista kokemusta kilpailuissa työskentelemisestä. Kurssia tarjotaan erityisesti sellaisille lasten vanhemmille, jotka käyvät seuraamassa lastensa harjoituksia ja kaipaavat jotain omaa puuhailtavaa sen yhteydessä. Kurssi suoritetaan yhtenä

iltana ”ulkona kentällä” niin, että asiat selostetaan niiden omilla suorituspaikoilla.

• 7.6. Somero (urheilukenttä) klo 18.00

Ilmoittautuminen sähköisellä ilmoittautumislomakkeella 4.6. mennessä, lomakkeeseen pääset TÄSTÄ

Kurssin hinta 15€, sisältäen aloitusoppaan ja lasten säännöt.

Tiedustelut hermann.kossi@kolumbus.fi

I-tason kurssitilaukset ja tiedustelut hermann.kossi@kolumbus.fi

Taso I-III kursseille osallistuvien ”kertaajien” kurssimaksu on 5€ + koulutusmateriaali

KÄVELYTUOMARIKURSSI

Kurssin hinta 20€, sisältäen koulutusmateriaalin.

LÄHETTÄJÄKOULUTUS (2lk)

Lähettäjäkortin saadakseen henkilön pitää osallistua lähettäjäkoulutukseen. Kortti on voimassa 4 vuotta. Jotta kortti uusitaan, henkilön pitää osallistua koulutukseen viimeistään kortin voimassaolon viimeisenä vuonna. Lisäksi pitää olla toiminut lähettäjänä säännöllisesti ja tuntea lähettämistä koskevat säännöt.

Kurssin hinta 15€, sisältäen lähettäjäkortin.

Tiedustelut, Juha-Pekka Mero p. 050-4242158 juha-pekka.mero@dnainternet.net

TULOSPALVELUKOULUTUS

Tulospalveluohjelman tuloslista.com käyttökoulutus

Koulutuksessa käydään läpi kilpailun kaikki vaiheet kilpailun perustamisesta tulosten lähettämiseen.

• Käydään läpi ja harjoitellaan kilpailun perustaminen sekä hakeminen kilpailukalenterista.
  • Lajien lisääminen ja muokkaus, ilmoittautuneiden lisääminen.
  • Urheilijoiden numerointi ja ranking-järjestyksen laatiminen.
  • Eräjaot ja tulosten syöttäminen.
  • Lisäksi tutustutaan erilaisiin kilpailumuotoihin kuten viestit ja ottelut.

Koulutuksen hinta 15€/hlö, kouluttajana toimii Riikka Matikainen.

Tiedustelut riikka.matikainen@eura.fi

Osallistujan tulee ottaa mukaan oma kannettava, tabletti tms. (yhteys nettiin suotava).

Tuomarikurssitilaukset ja tiedustelut: Anne Fröberg p.0400-962712.